OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Pstruh po kráľovsky

Suroviny:

- 4 menšie pstruhy
- 1 zelerová vňať
- pór
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice strúhanky
- 4 dcl bieleho vína
- soľ, mleté čierne korenie
- rasca, mletá červená sladká paprika
- citrón

Postup:

Pstruhy očistíme, umyjeme, prerežeme, osušíme a ochutíme soľou, korením a rascou.Na panvici rozohrejeme maslo a ryby na ňom opečieme dozlatista. Tak ich podlejeme vínom a vložíme na 10 minút do vopred vyhriatej rúry.Očistenú zelerovú vňať nakrájame na väčšie kúsky a premiešame ich s narezaným pórom.Ryby podávame so zeleninou, poliate maslom vymiešaným so strúhankou a ozdobené plátkami citróna.