OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Čokoládový koláč

Suroviny:

- 300ml - 30% šľahačky
- 2 lyžice trstinového cukru
- štipka soli
- 50g masla
- 200g - 70% čokolády
- 50ml mlieka
- 375g krehkého cesta alebo už hotový korpus (dá sa kúpiť)
- slané vločky
- zakysaná smotana 30%

Postup:

Ak nemáte hotový korpus, dajte krehké cesto do formy a pečte na slepo podľa inštrukcií uvedených na obale. Do malého kastróliku dajte smotanu, cukor, štipku soli. Chneď ako sa zmes začne varit stiahnite ju zo sporáku. Do kastróliku pridajte čokoládu, maslo a miešajte pokým sa čokoláda a maslo nerozpustia. Nechajte chvíľu odstáť, vychladnúť a zhruba po 15 minútach do zmesi vmiešajte mlieko.Takto hotovú náplň vlejte do korpusu a nechajte 2 hodiny odstáť pri izbovej teplote.Pred servírovaním posypte koláč slanými vločkami. Servírujte so zakysanou smotanou.

(Náš typ: namiesto obyčajnej soli sme použili ochutenú citrónovú soľ.)