OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Lievance po Americky

Suroviny:

- 3 vajcia
- 115 g hladkej preosiatej múky
- 1,5 kávové lyžičky prášku do pečiva
- 140 ml plnotučného mlieka
- čučoriedky 
- zakysaná smotana
- štipka soli

Postup:

Rozdelíme vajíčka na žĺtka a bielka. Bielka v jednej mise vyšľaháme na sneh so štipkou soli a k žĺtkam v druhej mise pridáme múku, mlieko, kypriaci prášok. Vymiešame na husté cesto a opatrne pridáme vyšľahaný sneh.
Na panvici rozohrejeme olej a potom vlejeme trochu cesta. Ihneď po tomto kroku posypeme lievanec čučoriedkami a po krátkej chvíli keď zozlátne a stuhne spoločne s čučoriedkami ho obrátime. Smažíme dovtedy kým aj druhá strana nie je zlatistá. Takto usmažíme aj ostatné cesto. Usmažený lievanec servírujeme s lyžicou zakysanej smotany na jeho vrchu.
Čučoriedky môžeme vymenit za banány, jablká alebo čo vás napadne. Výborné sú aj ako slané, kde vymeníte ovocie napríklad za kukuricu a slaninu. (Pri slanej verzii vynechajte zakysanú smotanu.)