OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Linguine alla carbonara

Suroviny

- 4 kvalitné talianske klobásky - môžeme nahradiť mletým mäsom
- olivový olej
- 4 plátky pancetty
- morská soľ, mleté čierne korenie
- 455g cestovín linguine (tenké rezance) - môžeme nahradiť špagetami
- 4 žĺtka
- 100ml smotany na šľahanie
- 100g strúhaného parmezánu 
- šťava z 1 citrónu
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Vnútro klobások (mletého mäsa) vybereme a vytvoríme malé guľôčky veľkosti vlašského orechu. Dáme variť vodu na cestoviny. Mäsové guľôčky opečieme na panvici, keď budú guľôčky do zlatista upečené, dáme na panvicu na prúžky nakrájanú pancettu. Medzitým dáme do vody variť cestoviny. Rozšľaháme smotanu, źltky, parmezán a šťavu z jedného citrónu. Cestoviny zcedíme a premiešame s rožšľahanou smotanou a s mäsovými guľôčkami s pancettou, posypeme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.